Tájékoztató az ETELE TRAVEL Kft. utazási vállalkozói tevékenységéről

Az ETELE TRAVEL Kft. (Cégjegyzékszám: 01-09-375443, Nyilvántartási szám: U001944) (a továbbiakban: ETELE TRAVEL) fő tevékenysége az utazásközvetítés.
Az ETELE TRAVEL-nek saját árualapja nincs, az általa közvetített, ill. a közreműködésével lefoglalt utazásokat, utazási szolgáltatásokat az arra jogosult utazásszervezők, egyéb szolgáltatók kínálják, nyújtják, és teljesítik. Az ETELE TRAVEL, mint megbízott, közvetítő, abban működik közre, hogy az utazás, utazási szolgáltatás nyújtója és a megrendelő, utazó (a továbbiakban: Ügyfél, Ügyfelek) között a szerződés létrejöjjön. 
Az Ügyfél által az utazásközvetítő közreműködésével megkötött szerződésekre mindig az adott utazásszervező, egyéb szolgáltató szerződési feltételei, tájékoztatói vonatkoznak. Az ETELE TRAVEL az Ügyfélre kötelező szerződési nyilatkozat megtétele előtt tájékoztatja az Ügyfelet az adott utazásszervező, egyéb szolgáltató szerződési feltételeiről, tájékoztatóiról, ill. arról a weboldalról, amelyen a szükséges információk elérhetők. A teljesítés kötelezettsége és felelőssége az Ügyféllel szemben mindig az utazást, a szolgáltatást nyújtó utazásszervezőt, egyéb szolgáltatót terheli.
Az ETELE TRAVEL az utazásokról, utazási szolgáltatásokról az utazásszervezőktől, egyéb szolgáltatóktól kapott, a weboldalra feltöltött, vagy más módon teljesített adatszolgáltatás szerint tájékoztatja az Ügyfeleket. Az ETELE TRAVEL sem az utazásszervezők, vagy egyéb szolgáltatók adatszolgáltatásáért, annak teljességéért, és helyességéért, sem a fentiek szerint létrejött szerződések teljesítéséért az Ügyféllel szemben nem tartozik felelősséggel. 
 
1. INVIA ÉRTÉKESÍTÉS
Az ETELE TRAVEL az utazásközvetítői tevékenységét elsősorban az INVIA (Invia.hu Kft., 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.) (a továbbiakban: INVIA) értékesítési képviselőjeként, mint az INVIA országos franchise-hálózat tagja végzi (a továbbiakban: INVIA ÉRTÉKESÍTÉS). 
Az INVIA www.invia.hu honlapján 2021. októberében közzétett tájékoztató szerint 
- „az Invia a legnagyobb online utazásközvetítő iroda Közép- és Kelet-Európában. Magyarországon közel 100 magyar, osztrák és német utazásszervező iroda 1.000.000 utazását kínálja, melyek mindegyikét etikus és törvényes működés, elhivatottságon alapuló munka, sok éves tapasztalat és a működéshez szükséges jogszabályi, valamint megfelelő mértékű vagyoni biztosíték jellemzi.”
- „az Invia.hu jó nevű utazási irodák (a továbbiakban, mint Utazási Irodák, a konkrét utazást szervező utazási iroda, mint Utazási Iroda) termékeinek engedélyezett értékesítője, amelyekkel érvényes utazásközvetítői szerződése van. Valamennyi Utazási Iroda igazolta az Invia.hu részére, hogy jogszerűen működik, továbbá rendelkezik a jogszabály által előírt mértékű vagyoni biztosítékkal és nagy részük több, mint 10 éve működik a magyar piacon.
A kiválasztott utazást az Ügyfél - amennyiben betöltötte 18. életévét - megrendelheti és megvásárolhatja az Invia.hu-tól ugyanazon az áron, mint amelyen azt az utazást szervező iroda kínálja.”
 
Tekintettel arra, hogy az ETELE TRAVEL az INVIA ÉRTÉKESÍTÉST az INVIA értékesítési képviselőjeként végzi, az ETELE TRAVEL ezen értékesítési tevékenységére az INVIA, mint utazásközvetítő www.invia.hu honlapon közzétett tájékoztatása, szerződési és foglalási feltételei és rendszere vonatkoznak.
Az INVIA ÉRTÉKESÍTÉS keretében az Ügyféllel történő szerződéskötés menetére a www.invia.hu honlapon közzétett szerződési (üzleti) feltételek vonatkoznak, melyek a www.invia.hu honlapon, valamint az ETELE TRAVEL www.eteletravel.hu honlapján is elérhetők (Az Invia.hu által értékesített szolgáltatások értékesítésének üzleti feltételei).
Az INVIA, mint utazásközvetítő, illetve az ETELE TRAVEL, mint értékesítési képviselő közreműködésével a szerződés mindig az Ügyfél (megrendelő/utazó) és az adott utazás utazásszervezője, ill. az egyéb szolgáltatás nyújtója között jön létre, és arra az utazásszervező, ill. egyéb szolgáltató szerződési feltételei vonatkoznak, és a szerződés Ügyfél (megrendelő/utazó) felé történő teljesítése az utazásszervező, ill. az egyéb szolgáltató kötelessége és felelőssége.
 
2. EGYÉB ÉRTÉKESÍTÉS (Egyéb, INVIA értékesítésen kívüli értékesítési, foglalási tevékenység)
 
Az ETELE TRAVEL az INVIA ÉRTÉKESÍTÉSEN kívül foglalkozik az INVIA kínálatában nem szereplő utazásszervezők szolgáltatásainak utazásközvetítőként történő értékesítésével, valamint repülőjegy foglalással, továbbá az ETELE TRAVEL-nél köthetők utasbiztosítások is. Ezekben az esetekben az értékesítés és a szerződéskötés menetére az ETELE TRAVEL www.eteletravel.hu honlapján az ETELE TRAVEL - EGYÉB (nem INVIA) ÉRTKESÍTÉS FELTÉTELEI főcím alatt közzétett feltételek vonatkoznak.
 
2.1. Az ETELE TRAVEL, mint utazásközvetítő közreműködésével a megrendelő/utazó és az adott utazás utazásszervezője között jön létre az utazási szerződés, melyre az utazásszervező utazási feltételei vonatkoznak. Az utazási szerződés megrendelő/utazó felé történő teljesítése az utazásszervező kötelessége és felelőssége.
2.2. Az ETELE TRAVEL közreműködésével lefoglalásra kerülő repülőjegyek esetében a légi személyszállítási szerződés a megrendelő/utazó és az adott légitársaság között jön létre, melyre a légitársaság üzletszabályzata, szerződési feltételei vonatkoznak. A légi személyszállítási szerződés megrendelő/utazó felé történő teljesítése a légitársaság kötelessége és felelőssége.
2.3. Az ETELE TRAVEL közreműködésével megkötésre kerülő biztosítás esetében a biztosítási szerződés a megrendelő/utazó és az adott biztosítótársaság között jön létre, melyre az adott biztosítótársaság szerződési feltételei vonatkoznak. A biztosítási szerződés megrendelő/utazó felé történő teljesítése a biztosítótársaság kötelessége és felelőssége.
2.4. Az ETELE TRAVEL közreműködésével megkötésre kerülő, bármely egyéb utazási szolgáltatásra (pl. csak szállásfoglalás, belépőjegy foglalása, stb.) vonatkozó szerződés esetében a szerződés a megrendelő/utazó és az adott szolgáltató (pl. szállásszolgáltató, rendezvényszervező, stb.) között jön létre, melyre az adott szolgáltató szerződési feltételei vonatkoznak. A szerződés megrendelő/utazó felé történő teljesítése a szolgáltató kötelessége és felelőssége.